tiistai 23. elokuuta 2016

Kultainen leikkaus ja spiraali

Toinen koulun kuvaustehtävistä liittyi kultaiseen leikkaukseen. Tarkoitus oli kuvata kuvia, joissa kuvan kohde olisi aseteltu kultaisen leikkauksen tai -spiraalin mukaan.
Kuvasin osan kuvista koulussa, mutta jatkoin vielä kotona muutamalla koira-, kissa- ja luontokuvalla. Ne kun ovat ne tutut ja turvalliset kuvausaiheet.

Aihe oli sekä helppo, että haastava. Kultainen leikkaus oli jo ennestään tuttu asia, joka tulee luonnostaan. Spiraalin toteuttaminen kuvassa kuitenkin osoittautui haastavammaksi ja sitä tulen vielä vapaa-ajalla kuvatessani harjoittelemaan.


Tässä kuvassa on omaan silmääni hyvin onnistunut sommittelu. Kuvan syvyys ja rajaus tuo siihen kivan tunnelman, josta itse pidän paljon. Tässä myös kultainen leikkaus onnistui ehkä parhaiten näistä neljästä kuvasta.

Kissakuva oli alunperin vain pikainen räpsy pennusta, mutta päätin valita sen tähän, sillä kuva on sommittelultaan mieleeni. Kohde täyttää kuva-alan kokonaan, eikä ole vain yhdessä reunassa, josta kuvassa pidän. Silti siinä toteutuu kultainen leikkaus ja kuva on kiva katsoa.

Metsässä otetussa saniaiskuvassa halusin kokeilla leikkausta laajemmalla rajauksella. Tämä kuva on omaan silmääni tosi nätti, vaikka kohde, eli saniaiset, ovatkin lähempänä keskikohtaa, kuin kultaisen leikkauksen pisteitä. Julkaisen kuvan silti tässä, sillä sommittelultaan se on siitä huolimatta minusta hyvä ja kuvaa on mukava katsoa.

Koiraa kuvatessa kokeilin erilaisia sommitteluja ja rajauksia paljon. Julkaistavaksi päätyi tämä kuva, sillä tässä natsasi ehkä parhaiten kaikki yhteen, vaikkei tämä ollut omaan silmääni paras kuvauskerran kuvista. Sommittelu on kuitenkin kiva. Kuvatessani näitä yritin vangita kuvaan varjoiselle tielle yltävän vähän valon ja taustan vehreyden sekä pienen syksyisen tunnelman asfaltille pudonneista lehdistä. Harmikseni juuri tähän ruutuun eivät lehdet tulleet niin hyvin esille, kuin olisin toivonut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!