tiistai 27. syyskuuta 2016

Valotus

Ensimmäinen valokuvaustekniikkaan liittyvä tehtävä koski valotusta. Tehtävänä oli kuvata kaksi kuvasarjaa, joista toisessa piti aukon vakiona ja toisessa valotusajan. Kuva piti valottaa viidellä eri tavalla, kahdesti ali, kahdesti yli ja yhden oikein valotettuna. 
Kuvasin eilen vain toisen kuvasarjan, sillä en muistanut tehtävänantoa ja kännykkä ei suostunut käynnistymään. Niimpä toinen kuvasarja on kuvattu tänään erlaisessa valaistuksessa. 

Ensimmäinen kuvasarja on kuvattu niin, että aukon arvo pysyi samana. Hämärästä valaistuksesta johtuen valotusaika oli erityisesti valoisemmissa kuvissa pitkä, mutta jalustan kanssa kuvatessa se ei ollut ongelma. ISO-arvona oli 100.

Toinen kuvasarja, näistä tänään kuvattu. Tämä on kuvattu siten, että valotusaika pysyi samana. Asetin valotusajan kahteen sekuntiin, sillä kirkas luonnonvalo antoi paljon valoa, jolloin lyhyemmillä valotusajoilla kuvatessa ei enää aukot riittäneet suuremmaksi. Tässä sarjassa sainkin näkymään hyvin ylivalottuneessa kuvassa valkoisuuden. Hämärämmässä kuvattu sarja on vielä + 2 valotuksessa kohtuullisen hyvin valottunut.
Myös tässä sarjassa käytin ISO 100.

Alemmassa sarjassa valkotasapaino heitti ehkä hieman ja kuvista tuli sinisiä. Normaalisti olisin käsitellyt kuvat normaalimman värisiksi, mutta halusin pitää kuvat mahdollisimman alkuperäisenä tehtävää varten, joten jätin sen vaiheen pois. Kuvat on vain käännetty RAW:sta jiipegiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!